Luovaa Lavailua kesäleirien merkeissä Vahannan nuorisoseuralla

Luovaa Lavailua kesäleirien merkeissä Vahannan nuorisoseuralla

"Hei, tätähän me voitais kokeilla". Näin Vahannan Nuorisoseurassa on saanut alkunsa moni mukava tekeminen ja tapahtuma, niin myös Luova Lava -kerhot.

Bongasimme jutun leireistä Nuorisoseurat-lehdestä ja siitä se ajatus sitten lähti:) Ja kun vielä saimme vihreää valoa Suomen Nuorisoseura-taholta että voisimme yksittäisenä seurana lähteä leirejä järjestämään niin käynnistimme projektin sen enempiä pohtimatta. Tässä vaiheessa meillä oli leireille jo ohjaaja; Tero-Matias Junnilla rekrytoitiin mukaan jo hyvissä ajoin ennen varsinaisen suunnittelun alkua.

Varsinainen suunnittelutyö käynnistettiin helmikuulla ja ideoimme leirien sisältöä yhdessä ilmaisutaidon kerhon ohjaajan kanssa ja pian alkoikin runko olla kasassa. Isoin työ eli leirien käytännön järjestelyt alkoi täydellä teholla maaliskuussa kun ryhdyimme markkinoimaan leiriä. Siinä vaiheessa päätimme pitää kaksi leiriä, usko oli vahva että kysyntää on:) Ja yllätyimme varmasti itsekin kun leirit tulivat täyteen melko nopeasti.

Toukokuun alussa olimme jo vahvistaneet osallistujat ja postittaneet laskut. Ilmoittautumisten hoitamisen ohella hoidettavana oli paljon käytännön asioita ja apuohjaajan rekrytointi jotka työllistivät kyllä enemmän kuin osasimme ennakoida. Kerhot pidettiin omalla talolla ja saimme onneksi mukavasti ruokailut, siivouksen ja kerhotilat palvelemaan leirin tarpeita - kiitos toimivan verkoston ja talkoilla kunnossa pidetyn talon:) Hyvää tukea järjestelyihin saimme myös skype-palavereissa muiden järjestävien tahojen kanssa.

Leirit pidettiin kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Kummassakin kerhossa oli ideana valmistaa jostakin tekstistä pienimuotoinen esitys kerhon loppuhuipennukseksi. Esitykset olivat erittäin hyviä ja katsomossa näkyikin monta ylpeää äitiä, isää ja sukulaista :) Kerhopäivinä tekstejä elävöitettiin piirtämällä, maalaamalla, erilaisin soittimin, liikunnan keinoin ja tietenkin näyttelemällä.

Huomioita:

  • Leiriviikon ohjelmat suunniteltiin tarkasti ja päiväkohtaisesti: tarkka suunnitelma jäsensi päivät hyvin vaikka tarpeen tullen toki joustettiinkin :)
  • Kerholaisten mielestä ehdottomasti kivointi leireillä oli näytteleminen ja kaverit.
  • Leirien päivärakenne oli toimiva: sopivasti taukoja ja toimintaa.
  • Ohjaajan näkökulmasta oli tärkeää että leireillä oli pätevä apuohjaaja joka pystyi ottamaan vastuuta; pääohjaaja sai rauhassa keskittyä työhönsä.
  • Tero-Matias oli mukana apuohjaajan rekrytoinnissa ja hän teki myös valinnan työparikseen.

Kaiken kaikkiaan olemme seurana erittäin tyytyväisiä leireihin ja siihen että lähdimme kokeilemaan uutta rohkeasti yksittäisenä seurana, pääosin talkootyönä:) Työmäärä yllätti ja tiedämme siihen varautua paremmin ensi vuonna; tokihan leireistä tulee meille perinne. Innostuimme leirien positiivisesta palautteesta niin paljon että nyt syksyllä käynnistimme kaksi täysin uutta Luova Teatteri -kerhoa lapsille ja nuorille.

Saimme siis myös seurana uutta puhtia tekemiseen!

Kuvat: Ylöjärven Uutiset