Kalenat 2019 Osaava talkoolainen tapahtumassa

Aika: 
06.06.2019 - 09.06.2019
Tapahtuman alue: 
Paikka: 
Lappeenranta
Vastuuhenkilö: 
Kylmälahti Riina
Järjestäjä: 
Suomen Nuorisoseurat
Tyyppi: 
Harrastusala: 

Nuorten ohjattu talkootoiminta Kalenat 2019 tapahtumassa, jossa tavoitteena opinnollistaa tehdyt työt ja tunnustaa osaaminen. Mukaan mahtuu 30 nuorta talkoolaista, kohderyhmä yli 16-vuotiaat toiminnasta kiinnostuneet.

Harrastustoiminnassa hankittua osaamista voi suoraan hyödyntää ammatillisissa opinnoissa, jos se tukee tutkinnon osan tai sen osa-alueiden osaamistavoitteita. Nuorisoseuratoiminnassa kartutettua osaamista voidaan tunnistaa esimerkiksi nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan perustutkintoon. Suomen Nuoriso-opistossa eli Paukkulassa opiskelijan osaamisen tunnistamisen käytännöt ovat vakiintuneet. 

Sisältö:

Osaava talkoolainen -koulutus, sisältäen perehdytyksen 5 tuntia sekä talkootöitä ja muita tehtäviä tapahtumassa yhteensä noin 12 - 24 tuntia. Lisäksi osallistujille tulee kotitehtävät (3 tuntia, oman osaamisen tunnistaminen, cv, työhakemus) ja oman osaamisen arviointi ja palaute (2 tuntia) yhteensä 22-34 tuntia

Osaava talkoolainen osaa tunnistaa vahvuutensa työntekijänä, taitaa asiakaspalvelun, on tutustunut työelämän pelisääntöihin. Valmiuksia harjoitellaan vapaaehtoisessa festivaalityössä stagemanagerin tehtävissä, rakentamis- ja purkutehtävissä, opastus ja viestintätehtävissä, työpajojen ohjauksessa, ilta- ja muussa ohjelmatoiminnoissa ruokailussa sekä yhdenvertaisuus-agentti toiminnassa

Talkoolaiset saavat osallistumispassin, jolla pääsee tapahtumaan tilaisuuksiin, ruokailut ja majoituksen sekä talkoolaisten t-paidan.  Lisäksi he saavat todistuksen, jota voi hyödyntää mahdollisesti tulevissa opinnoissa tai työtehtävissä.

Lisätietoja tapahtumasta https://kalenat.fi/

Ilmoittaudu Kalenat2019 takoolaiseksi tästä