Kansantanssi kukoisti Tanssirallissa Kaustisella!

Kansantanssi kukoisti Tanssirallissa Kaustisella!

Suomen Nuorisoseurojen Tanssiralli- katselmuksen viimeinen tapahtuma tanssittiin 14.5. Kansantaiteenkeskuksessa Kaustisella. Mukana oli viisitoista lasten - ja nuorten kansantanssiryhmää. Tunnelma salissa oli lämmin, kun lapset ja nuoret esiintyivät ja yleisö kannusti esiintyjiä. Esiintymisen lisäksi osallistujat saivat omasta esityksestään suullisen palautteen tanssin ja musiikin ammattilaisilta, mutta myös toinen toisiltaan vertaispalautteen muodossa.

Tapahtumassa esityksiä arvioi kaksi tanssin ammattilaisista koostettua raatia. 10-vuotiaiden ja nuorempien sarjaan osallistuneita ryhmiä arvioivat tanssinopettajat Jutta Wrangen, Niko Laaksonen ja sihteerinä Inka Somerla. 13-vuotiaat ja nuorempien, sekä 16-vuotiaat nuorempien sarjoihin osallistuneita ryhmiä arvioivat tanssinopettajat Anna Oja, Elena Penttiä ja sihteerinä Riia Niemelä. Lisäksi tanssiryhmien kanssa esiintyneitä musiikkiryhmiä arvioi muusikko ja musiikinopettaja Jarno Tastula. Ryhmät nimettiin taitosarjoihin arviointikriteereiden mukaan seuraavasti:

10-vuotiaat ja nuoremmat:

MiniOttoset I, Kaustisen Nuorisoseura, Hopeasarja
Prikka, ISOn Tanhuujat, Rautasarja
Hyrrä, Nuorisoseura Vilikas, Kultasarja
Hippa, Nuorisoseura Vilikas, Pronssisarja
PikkuOttoset II, Kaustisen Nuorisoseura, Pronssisarja
Kikatus, Oulunsalon Nuorisoseura, Pronssisarja
Hippulat, Alavuden Nuorisoseura, Pronssisarja

13-vuotiaat ja nuoremmat:

JunioriOttoset II, Kaustisen Nuorisoseura, Kultasarja
Näpsäkät, Jämsän Tanhuujat, Pronssisarja
Pisarat, ISOn Tanhuujat, Hopeasarja
Kepposet, Oulunsalon Nuorisoseura, Pronssisarja
PikkuOttoset I, Kaustisen Nuorisoseura, Hopeasarja

16-vuotiaat ja nuoremmat:

Hilipakat, Alavuden Nuorisoseura, Pronssisarja
Pauha, ISOn Tanhuujat, Rautasarja
Säpäkät, Alavuden Nuorisoseura, Hopeasarja

Priimatiimaan esiintymään valittiin kolme ryhmää:

Hyrrä, Nuorisoseura Vilikas
Pisarat, ISOn Tanhuujat
JunioriOttoset II, Kaustisen Nuorisoseura

Tanssiralli-konserteissa toimi kussakin lapsista koostettu tossuraati, jotka antoivat 1-3 pistettä kullekin esitykselle sekavalla kenkävarustuksella. Kaustisella ensimmäisessä konsertissa oli nelihenkinen tossuraati ja heidän suosikki esiintyjät olivat Prikka ja JunioriOttoset II. Toisen konsertin tossuraadissa kolme jäsentä ja heidän suosikkinsa oli PikkuOttoset II. Kiitoksia Alisa, Nicky, Robbie, Fanni, Sanni ja Hilda!

Tossuraadin pisteet:

1. konsertti

MiniOttoset I 10

Prikka 12

Hyrrä 10

Hippa 11

JunioriOttoset II 12

Näpsäkät 11

Hilipakat 8

Pauha 11

 2. konsertti

PikkuOttoset II 8

Kikatus 7

Hippulat 5

Pisarat 5

Kepposet 5

PikkuOttoset I 6

Säpäkät 5

Sarjoihin nimeämisen ja Priimatiima-valintojen lisäksi Kaustisen Tanssirallista valittiin kaksi Timanttiesitystä ja kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnoilla raati haluaa kiittää rohkeaa tanssijoiden maailmasta lähtenyttä teemaa ja yhtä esiintyvää persoonaa. Valittuja timanttiesityksiä luonnehditaan seuraavalla tavalla: ”esimerkillistä joukkojenhallintaa ja ”räyheää naisenergiaa”. Timanttiesitykset, kunniamaininnat, yleispalaute ja ryhmäkohtainen kirjallinen palaute julkistetaan 12.6.2016 Priimatiimassa Tampereella.

Kiitos kaikille esiintyjille, ohjaajille, huoltojoukoille sekä talkoolaisille, kun olitte mukana tekemässä Kaustisen Tanssirallia!