Tanssimaniassa norjalainen huippuryhmä

Tanssimaniassa norjalainen huippuryhmä

Uuden kansantanssin ja kansanmusiikin Pispalan Sottiisin Tanssimania 1.-4.10. tulee 12. kerran piristämään syksyä. Mania on Tampereella järjestettävä koulutus- ja konserttitapahtuma, joka runsaan kurssitarjonnan lisäksi esittelee suomalaisen kansantanssin uusimmat produktiot.

Huikea kansainvälinen tanssivierailu Norjasta

Useissa pohjoismaisissa tapahtumissa yleisönsä ihastuttanut kansanmusiikkia, kansantanssia, teatteria ja visuaalisuutta yhdistävä tanssiryhmä Villniss saapuu Tanssimaniaan huikealla teoksellaan ”Årstidene”.

Ryhmän jäsenet - Margit Myhr, Andreas Ljones, Anders Löfberg, Silje Onstad Hålien, Ådne G. Kolbjørnshus – haluavat tuoda elävää musiikkia ja tanssia yhtä aikaa estradille, niin että elementit kietoutuvat yhteen haastaen toisensa, luoden jotakin uutta, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Vuodenaikojen vaihtelu ravistaa musiikkia ja liikettä. ”Årstidene” on yhtä aikaa leikkisä, kaihoisa ja yllättävä.  Teoksen musiikki, tanssi, laulu ja valot siirtävät energisen perussykkeen suoraan katsojalle. Kevään tuuli kasvaa vihreiksi kuperkeikoiksi. Yön sininen lintu heittää notkeita voltteja. Pyörivä kiihtyvä liike sinkauttaa kesän auringonmorsiamen. Villiintyneet lehdet tuovat lumikiteiden rauhan ja punaisen pohjoistuulen.

”Villniss -ryhmän Vuodenajat on yksi parhaita tanssiesityksiä, mitä olen vuosien varrella nähnyt” hehkuttaa norjalaisen kulttuuritalon johtaja Thor Olav Fjellhoi.

Katso maistiaisia: http://vimeo.com/107100023

Kantaesityksiä, kursseja, keskusteluja ja kokouksia

Tanssimanian valmisteilla oleva ohjelma sisältää Suomen parhaita kansantanssiryhmiä, kiinnostavia uudenkarheita kantaesityksiä, nuorten Dääns-leirin, mielenkiintoisia ”promoa pukkaa” lyhytkursseja sekä seminaareja ja keskusteluja. Iltaohjelmasta löytyy takuuvarmasti menobändejä, tanssia ja Huutokatrilli.

Tanssimania yhteydessä myös Nuorisoseuraväki kohtaa toisensa Nuorisoseurakokouksessa jossa valitaan seuraava kolmivuotisohjelma vuosille 2016–2018.

Tanssimaniaan osallistuu noin 500 tanssijaa ja soittajaa. Yleisöä Tanssimania kerää keskimäärin 3500 henkeä. Tanssimaniaa on järjestetty vuodesta 1993 lähtien parittomina vuosina syys-lokakuun vaihteessa. Tapahtumajärjestäjänä toimivat Pispalan Sottiisi / Suomen Nuorisoseurat ja Tampereen Kaupunki.

Tanssimanian ohjelmisto julkistetaan toukokuun aikana.

http://www.sottiisi.net/index.php/tanssimania