Tule mukaan tanssimaan Huutokatrillia Maailma kylässä -festareilla

Tule mukaan tanssimaan Huutokatrillia Maailma kylässä -festareilla

Unohda kaikki, mitä luulit tietäväsi suomalaisesta kansantanssista ja hyppää rohkeasti itsekin mukaan! Kansantanssi on ennen kaikkea yhteisöllistä ja kieli-, ikä- ja kansallisuusrajat ylittävää hauskanpitoa. Nuorisoseurojen sosiaalinen tanssitupa luo siltoja kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välille.

Kriisit Afrikassa ja Lähi-idässä ovat aiheuttaneet ennennäkemättömän muuttoliikkeen Suomen suuntaan.  Yhteistä kieltä kantaväestön kanssa on harvoin ja tavatkin ovat toisilleen tuntemattomia. Taiteen ja kulttuurin kieli on kuitenkin universaali – rytmi ja liike vievät mukanaan jokaisessa maailman kolkassa Kabulista Kittilään ja Riosta rautatientorille. 

Energinen pääkaupunkiseudun kansantanssijoiden joukko, etunenässä tanssinopettaja Jari Haavisto ja tanssinohjaaja Sini Hirvonen Lykky-ryhmänsä kanssa, kiertävät Helsingin vastaanottokeskuksia vetämässä turvapaikanhakijoille suomalaisia kansantansseja. Vastavuoroisesti turvapaikanhakijat voivat halutessaan opettaa oman kulttuurinsa tansseja. Kampanja huipentuu Maailma kylässä -festivaalille, jossa kansantanssin harrastajat sekä suomalaiseen tanhuun sukeltaneet maahanmuuttajat tulevat tanssittamaan festivaaliyleisöä huutokatrillin merkeissä. Huutokatrilli on helposti opittava suomalaisen kansanperinteen yhteisöllinen tanssi, joka on mainio tapa nostaa tunnelma kohti toukokuista kevättaivasta! Elävästä musiikista huolehtii Perinnearkun pelimannit.

Nuorisoseuroissa on mahdollisuus harrastaa laajasti kulttuuritoimintaa ympäri maata: tanssia, teatteria, sirkusta ja musiikkia. Osallistuminen nuorisoseuratoimintaan auttaa uuden kielen ja kulttuurin omaksumista, avartaa kaikkien maailmankuvaa ja tukee maahanmuuttajien verkostoitumista suomalaisten kanssa. Erityisesti lapset ja nuoret on mahdollista saada nopeasti ystävystymään muiden ikäistensä kanssa harrastusten parissa. Nuorisoseuratoiminnassa maahanmuuttajalla on myös mahdollisuus osallisuuteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Lisätietoja: Aura Piha, aura.piha@nuorisoseurat.fi, 050-4124163

Esityksen tuottaa Suomen Nuorisoseurat / Stadin nuorisoseurat